Ga naar de inhoud

Bluebird & Hawk

Jouw cybersecurity op orde

Organisaties worden steeds afhankelijker van informatie en ICT en daarmee meer ‘data driven’. Als jonge onderneming zorgt Bluebird & Hawk ervoor dat klanten ongestoord en veilig hun werk kunnen blijven doen. Ze staat organisaties bij op strategisch/tactisch niveau en creëren zo digitale weerbaarheid. Dit doen ze door zich te richten op alle facetten binnen de wereld van cybersecurity, om zo het beveiligingsniveau te verhogen’. Wij spraken met Ewoud.

Ewoud, vertel eens. Hoe doen jullie dat?

“Op tactisch en strategisch niveau zorgen we ervoor dat jouw vier securitygebieden gewaarborgd blijven: Organisatorisch, Mens, Fysiek en Technisch (ICT). Op deze gebieden biedt Bluebird & Hawk verschillende diensten aan, zoals:
– QuickScans voor Cyber security, Privacy en Fysieke beveiliging;
– Trainingen over diverse niveaus van Cyber Security, risicomanagement en de ISO27001 norm
– Information Security Management Systeem (ISMS) implementatietrajecten en indien gewenst ook de ondersteuning bij de officiële certificering hiervan;
– Security Awareness Campagnes“

Interessant. En wat maakt jullie werk nou zo uitdagend?

“De digitale wereld blijft continu veranderen en technologische ontwikkelingen volgen zich in een rap tempo op. Als organisatie gaan we hierin mee, maar de cybercrimineel doet dit ook. Iedereen kent wel verhalen over hacks, over ransomware en organisaties die daardoor in grote problemen komen. Daarom is het voor ons van belang om altijd op de hoogte te blijven van de laatste trends en best practices waarmee we kunnen helpen het aanvalsoppervlak te verkleinen en cybercriminelen bij voorkeur buiten de deur te houden. Voorkomen is beter dan genezen.”

Wat brengen jullie mee?

“Maurice, Julian en ik zijn in 2022 in Apeldoorn gestart. Onze organisatie is jong, wij hebben echter een enorme (25+ jaar) ervaring én passie voor informatiebeveiliging en privacy. Met deze passie willen wij graag organisaties die willen groeien op het gebied van digitale beveiliging ondersteunen en vanuit een holistische blik structureel verder helpen. “

Wat ik me ook nog afvraag; waar komt jullie naam vandaan?

“We zijn allemaal geboren en getogen op de Veluwe. We vonden het wel passend om iets met natuur te doen in onze bedrijfsnaam. De hawk is een vogel die een goed overzicht heeft vanuit de lucht op de wereld onder hem, een birds eye view. De bluebird is niet echt lokaal, maar cyberdreiging is natuurlijk ook iets internationaals. Bluebirds worden vaak beschouwd als brengers van geluk en staan symbool voor goede moed. Die gedachte willen we dan ook graag bij onze klanten overbrengen. Wanneer Bluebird & Hawk bij jou werkt, brengt dat voorspoed en zal met scherpe blik naar Cyber Security worden gekeken.”

Waarom zijn jullie aangesloten bij Apeldoorn-IT?

“Ook al zijn we allemaal woonachtig in Apeldoorn, we zijn hier als ondernemers nieuw in een stad die zich kenmerkt als centrum voor digitale veiligheid. Daar kunnen wij vast ons steentje aan bijdragen!”

Apeldoorn is een aantrekkelijke IT stad bomvol innoverende IT organisaties. Een stad met een hart voor IT. Het netwerk Apeldoorn IT zorgt voor verbinding van organisaties, kennisdeling en arbeidsmobiliteit. Daarnaast staan het stimuleren van innovatieve ontwikkelingen en het verkennen van crossovers naar andere sectoren centraal. Apeldoorn IT is dus een echte netwerkorganisatie. Kijk voor meer informatie op: https://www.apeldoorn-it.nl/